smíření se s nevyhnutelným-rozhodnutí zemřít
  • Fik April 2011 Sink
    Čas od času se mi zdá určitý typ snů. Svým způsobem mě děsí. Také jsou velmi obrazově i emočně realistické. Mají vždy společný marný dlouhý boj, ten nakonec končí tím, že to vzdám a rozhodnu se zemřít…a nechám se zabít. V tu chvíli obvykle nastávají dvě věci, buď téma snu zmizí a začne další, nebo sen neskončí, nicméně jsem pak jeho pánem, můžu plně ovlivňovat jeho dění, jsem nesmrtelný, nepřemožitelný a zabiju vše, co mě ohrožovalo, nebo to nechám prostě zmizet. V těch snech většinou chráním nejen sebe a svůj život, ale i jiné lidi. Příklad snů: mám v ruce meč, útočí na mě smečky vlků, zabíjím je, zabíjím, ale je jich nekonečně. Jsem unavený, vyčerpaný a zoufalý, protože vím, že nekonečně vlků se nedá zabít, že se jim nemůžu bránit věčně. Mám starašný strach, nevím co dělat, bojuji o holý život. Zoufalství přechází v odevzdanost, ve smíření se s nevyhnutelným osudem a logicky vlastní smrtí. Pak si řeknu, já už dál nechci, vlci vemte si mě, složím meč a nechám vlka, aby na mě skočil. V tu chvíli přijde záblesk a já zjišťuju, že svou smrtí jsem se stal nesmrtelným, nemohou mi ublížit a já se rozhoduji,že všichni zemřou a skutečně, jsou pryč a sen končí. Podobně v jiném snu jako vojevůdce velím zoufalé obraně města obklíčeného hordami nepřátel, cítím velkou zodpovědnost za sebe i ostatní lidi, ale vím, že boj je marný, mám čím dál tím míň vojáků, až mi nezbyde skoro nikdo…rozhodnu se zemřít, nechám se zabít. Tím se rázem stanu pánem snu, sám rozpráším celou armádu a město uhájím. V těch snech je vždy všechno emočně vypjaté, je to jako doopravdy. Doopravdy se bojím smrti, doopravdy bráním svůj život i životy druhých, doopravdy začínám cítit že není šance zvítězit, doopravdy pociťuji ohromný panický strach z vlastního zániku-ten nakonec vede k otupělosti a odevzdání se nevyhnutelnému osudu. Překonám strach ze smrti a rozhodnu se nechat se zabít. Mám sice strach ze smrti, ale už to není ten panický, ten zvířcí strach o život. Ve své podstatě cítím i uvolnění, vím že zemřu a jsem s tím smířený. Odhodlám se k tomu přestat se bránit.......smrt. Neznám nikoho, kdo by měl podobné sny, takže to nemám s kým konzultovat. Věděl by někdo? Děkuji moc.
  • zuzana May 2011
    Fik: dobrý den, sen Vám chce pravděpodobně říct, že někdy je v reálném životě lepší se vzdát, než bojovat (v situacích, kde nemůžete vyhrát). Někdy tím, že se vzdáme a necháme věci plynout, tak nic neztratíme, ale naopak, hodně získáme.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Sign In Apply for Membership